HET SCHIP2018-06-06T20:10:06+00:00

Het schip

Wat in 1997 begon als een werk-leertraject voor langdurig werkzoekenden is vandaag de dag het trotse schip van Stichting Loodskotter Eems en varend eerbetoon aan de Delfzijlster loodsen die een groot aandeel hadden in de ontwikkeling van de stad Delzfijl en de haven. U kunt aan boord van dit historische schip genieten van wind, zeilen en het prachtige uitzicht op de Eems en Dollard.

Het vaarwater van de Loodskotter Eems biedt vele mogelijkheden. Als weer en tij meewerken, zijn het pittoreske haventje van Termunten of de Duitse zeehaven Emden goed te bezeilen. Voor een weekendtrip is ook Borkum een geliefd reisdoel.

Eenmaal aan boord hoeft het u en uw gasten aan niets te ontbreken. U kunt kiezen zelf de catering te verzorgen. Of u laat het – wel zo gemakkelijk – aan ons over. Voor schappelijke prijzen bieden we u eersteklas catering à la carte.

Onze schipper, de bootsmaat zorgen ervoor dat uw zeiltocht veilig verloopt. Maar uw hulp is welkom. Zeilen is immers een teamsport. Wie kan en wil, kan zijn of haar maritieme hart sneller laten kloppen.

Uw boeking zorgt ervoor dat Stichting Loodskotter Eems het schip in de vaart kan houden. Uit de opbrengst betaalt de stichting de kosten van bemanning, brandstof, liggelden en onderhoud. Het onderhoud wordt uitgevoerd door een een grote groep enthousiaste vrijwilligers.