Kom aan boord met uw familie, uw collega’s of relaties. Een zeiltocht met de Loodskotter is een overweldigende ervaring voor zeilers en niet-zeilers. Dat begint al als u aan boord stapt. Het houten dek, de robuuste masten, de stevige touwen en lijnen ademen de sfeer van vroeger. Op zee verbaast zelfs de doorgewinterde zeiler zich over het gemak waarmee de Loodskotter door de golven snijdt

Maar dat is niet het belangrijkste, want zeilen met de Loodskotter is bovenal een sociaal gebeuren. Het is samen uit en samen thuis. Samen de zeilen zetten, helpen met het aan- en afmeren, een rif zetten als het harder gaat waaien. Het zijn dat soort momenten dat je op elkaar moet kunnen rekenen, dat je moet samenwerken als een team. Het is een ervaring die je deelt met je vrienden, familie, collega’s en relaties die zich later aan wal dubbel en dwars uitbetaald.

Het spel van wind en water
De bereikbaarheid van bestemmingen is bepaald door wind en getij. Getij is een van te voren bekende factor, de vaardatum kan aan het getij worden aangepast. De wind is per dag een verassing en het meest bepalend voor de koers die de schipper gaat varen.

Dagtochten
Vanuit Delfzijl liggen de bestemmingen: Dollard, Emden, Ditzum, Eemshaven, Borkum binnen dagbereik. Op verzoek kan uit een andere haven dan Delfzijl worden vertrokken.

Weekenden
Een weekend is twee dagen, Borkum en Leer liggen in het verschiet. Vanuit Eemshaven zijn Norderney en Schiermonnikoog onder gunstige omstandigheden of voor grote zeilliefhebbers haalbaar.

Driedaagse vaarten, lang weekend
Schiermonnikoog en Norderney zijn mogelijke bestemmingen. In principe een dag heen, een dag eiland en een dag terug.

Weekvaarten
In een volle week zijn Helgoland en Texel haalbare doelen, in een midweek Terschelling en Wilhelmshaven.

Maatwerk
• Arrangementen met catering & overnachting
• Trainings-/cursuslocatie
• Vertrek vanuit verschillende havens mogelijk
• Trouwlocatie

Sociale doelgroepen
Voor sociale doelgroepen kunnen we in nauw overleg met onze sponsoren vaardagen beschikbaar stellen. Helaas kunnen niet alle aanvragen worden gehonoreerd. Dat is namelijk afhankelijk van de beschikbaarheid van het schip en speelt ook de binding met onze regio een rol.

Asverstrooiïng
De stichting Loodskotter Eems verleent in overleg en tegen een onkostenvergoeding haar medewerking aan asverstrooiïngen.

dzhaven 0601