Praktische tips voor onze gasten

Rechten kunt u er niet aan ontlenen, maar handig en belangrijk genoeg om goed te lezen als u met ons gaat varen.

Cateringkosten

Op plaats van bestemming gaat u natuurlijk vertier zoeken aan vaste wal. Mogelijk gaat u dan ook ergens eten. Om deze reden wordt achteraf per persoon de cateringkosten bepaald. U betaalt dus alleen de maaltijden die u heeft genoten aan boord. Koffie en thee en vers fruit (tegen scheurbuik) zijn gratis. Aan boord worden voedzame, smakelijke doch eenvoudige maaltijden bereidt.

Veiligheid

De bemanning aan boord van de loodskotter is ervaren en bevoegd om met het schip en met de passagiers te varen. Het schip is in 2007 weer goed gekeurd door Register Holland, namens de Scheepvaart Inspectie. Kinderen zijn verplicht een zwemvest te dragen aan boord. Het kan zijn dat bij weersomstandigheden ook van de overige opvarenden wordt gevraagd een zwemvest te dragen. De loodskotter beschikt over voldoende zwemvesten. Michel Sarolea, de schipper, heeft de zeggenschap over het schip en over de passagiers. U dient daarom zijn wensen op te volgen met het oog op de veiligheid voor iedereen.

Verzekering

Het schip is all-risk verzekerd en de bemanning is WA verzekerd jegens de opvarenden. Opvarenden dienen zelf voor een reisverzekering zorg te dragen (inclusief baggage). Mocht de reis om reden niet door kunnen gaan (weersomstandigheden bijvoorbeeld), krijgt u het factuurbedrag geheel retour. Houdt u rekening met het feit dat een zeilschip en haar bemanning en opvarenden afhankelijk is van de weersomstandigheden. Het kan dus zijn dat de reis langer gaat duren dan gepland. De extra dag(en) zullen niet in rekening worden gebracht.

Uitrusting

De loodskotter heeft een vast toilet en een aparte douche/wasgelegenheid. In de kooien (2 meter lengte) liggen matrassen. Wanneer u een meerdaagse zeiltocht gaat beleven, wilt u dan zelf een hoeslaken, slaapzak, handdoek en eventueel een kussen mee te nemen?