Dollard

Met een natuurgids ontdekken we de Dollard. Een uniek natuurgebied op de grens van Nederland en Duitsland. De Dollard is onderdeel van de Waddenzee. Het gebied is bijzonder omdat de rivier de Eems erin uitkomt en het zoete rivierwater zich hier vermengt met het zoute zeewater van de Waddenzee. Dit zorgt voor een spectaculair getijdenlandschap waar veel Wad- en watervogels zich thuis voelen. Ook zeehonden komen graag in deze uitloper van de Waddenzee en steken regelmatig het kopje boven water. 

 

Deze tocht is te boeken met een groep. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Let op: de vaartijd is altijd afhankelijk van het weer en getij. Alles is dus onder voorbehoud. De schipper heeft altijd het laatste woord. Veiligheid gaat voor alles.

Vaartocht richting Dollard

In een tocht van vier uur nemen wij u mee richting dit unieke natuurgebied. We vertrekken uit de haven van Delfzijl en zetten (uiteraard zeilend) koers richting de Dollard. De gids informeert u over alle bezienswaardigheden en wijst u op de bijzondere dieren in het gebied.

Na afloop meren wij weer af bij de drijvende steiger in Delfzijl.

 

Vertrekpunt:
Drijvende steiger Handelskade West 12 Delfzijl (tegenover hotel/restaurant De Boegschroef)

 

Vaartijden:
10:00 – 14:00 uur (behalve de tocht op 17 september. Die vertrekt om 12:00 uur (terug 16:30 uur)

 

Kosten:
€ 55,- per persoon. Kinderen t/m 14 jaar betalen € 35,-
Onderweg verzorgen wij een kom soep, eventuele broodjes kunt u zelf meenemen.

 

Vertrekdata:
– zaterdag 17 juni
– zaterdag 1 juli
– zondag 17 september (vertrek 12:00 uur)
– zondag 29 oktober

 

Aanmelden kan via info@loodskotter.nl