Emden

Vanuit de haven van Delfzijl vertrekken we ’s morgens richting de Duitse havenstad Emden. Eenmaal het zeegat uit hijsen we de zeilen en varen naar onze oosterburen. Dat is een tocht van ongeveer 2 tot 2,5 uur. Onderweg genieten we van de rust en vergezichten die het varen op een zeilschip u biedt.

 

We meren af midden in het centrum van Emden. Hier heeft u een paar uur de tijd om deze bijzondere stad te ontdekken. Emden is de meest westelijke zeehaven van Duitsland en heeft een rijke geschiedenis. En die historie is vandaag de dag nog goed zichtbaar. Op vrijdag is de weekmarkt in het centrum.

 

Zorg er wel voor dat u om 15:30 uur weer aan boord bent, we moeten door een ophaalbrug die vanwege treinverkeer niet op ons wacht. Met de wind in de zeilen zetten we weer koers richting de haven van Delfzijl.

 

Deze tocht is te boeken met een groep. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Let op: de vaartijd is altijd afhankelijk van het weer en getij. Alles is dus onder voorbehoud. De schipper heeft altijd het laatste woord. Veiligheid gaat voor alles.

Dagtocht naar Emden

Vertrekpunt:
Drijvende steiger Handelskade West 12 Delfzijl (tegenover hotel/restaurant De Boegschroef)

 

Vaartijden:
09:00 tot 18:30

 

Kosten:
€ 60,- per persoon. Kinderen t/m 14 jaar betalen € 40,-
vanwege internationale wetgeving zijn er maar 12 plaatsen beschikbaar. Wees er dus snel bij!

 

Vertrekdata:
– vrijdag 16 juni
– zaterdag 15 juli
– dinsdag 12 september
– vrijdag 29 september

 

Aanmelden kan via info@loodskotter.nl